KrimpenWijzer en Krimpens Sociaal Team

Informatie voor professionals 

 

KrimpenWijzer is voor alle inwoners, vrijwilligers en mantelzorgers van Krimpen aan den IJssel. Inwoners kunnen via KrimpenWijzer informatie en ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg opvoeden en opgroeien aanvragen. KrimpenWijzer werkt samen met diverse netwerkpartners die binnen Krimpen aan den IJssel actief zijn zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin, huisartsen en schoolmaatschappelijk werk. Hier lees je meer over KrimpenWijzer.

 

Het Krimpens Sociaal Team biedt aan inwoners van Krimpen aan den IJssel ondersteuning en hulpverlening bij complexe/meervoudige problematiek. Vanuit het Krimpens Sociaal Team bieden we ondersteuning zoals jeugd- en opvoedhulp, cliëntondersteuning, maatschappelijk werk en (specialistische) geestelijke gezondheidszorg. Cliënten kunnen alleen door een professional worden aangemeld bij het Krimpens Sociaal Team.  Aanmelden is mogelijk via het aanmeldformulier. Hier lees je meer over het Krimpens Sociaal Team.

 

Opvoedinformatie

De KrimpenWijzer maakt  gebruik van  Opvoeden.nl. Dit is de website voor (aanstaande) ouders met tips en adviezen over opvoeden en opgroeien. De onderwerpen variëren van kinderwens tot ouderschap en van baby tot jongvolwassene. Er wordt ook verwezen door naar andere betrouwbare websites en organisaties en aanbod van jeugdhulp in de buurt.

 

Ook de opvoedinformatie die bijvoorbeeld staat op www.cjgkrimpenaandenijssel.nl maakt gebruik van deze gevalideerde informatie.

In uw contacten met ouders en kinderen/jongeren kunt ook u ook gebruik maken van deze informatie. Zie bijvoorbeeld: https://stichtingopvoeden.nl/ons-aanbod/websites-opvoedinformatie/