Soorten zorgvragen

Zorgvragen zijn er in vele soorten, hieronder lees je waar je terecht kan.

Gezondheid: Voor vragen op het gebied van gezondheid kan je bij jouw huisarts terecht. In het Gezondheidscentrum van Krimpen zijn verschillende huisartspraktijken gevestigd. Elke huisartsenpraktijk heeft een eigen toegang en een eigen telefoonnummer dat je rechtstreeks kan bellen. Jouw huisarts verwijst je zo nodig door naar een specialist of naar KrimpenWijzer.

Thuiszorginstellingen kunnen je informeren over hun aanbod van zorg en ondersteuning. In de thuiszorgwinkel in het gezondheidscentrum kan je hulpmiddelen lenen, huren of kopen.

KrimpenWijzer is er voor alle vragen op het gebied van zorg welzijn en opvoeding. KrimpenWijzer is de toegang naar de WMO en de sociale teams met deskundigheid op het gebied van opvoeding en hulpverlening voor volwassenen. Ook de wijkverpleegkundige maakt onderdeel uit van het team KrimpenWijzer. 

Wanneer je je aanmeldt bij KrimpenWijzer neemt een consulent KrimpenWijzer binnen drie werkdagen telefonisch contact met je op. Een korte vraag kan de consulent vaak direct met je bespreken. Mocht dat niet voldoende zijn, dan wordt een afspraak gemaakt voor een gesprek bij je thuis. Zo'n gesprek noemen we het Keukentafelgesprek.

Wij adviseren je om een familielid, goede bekende of mantelzorger aan het Keukentafelgesprek te laten deelnemen of erbij aanwezig te laten zijn. Tijdens dat gesprek bespreek je waar je tegenaan loopt in het dagelijks leven en welke hulp of ondersteuning nodig is. 

Vaak is het Keukentafelgesprek voldoende om weer verder te kunnen. Het helpt de situatie te ordenen en maakt zichtbaar wat nodig is om zelfstandig of met behulp van anderen weer verder te kunnen. Soms is er meer nodig, een vrijwilliger of een hulpverlener. Samen met de consulent kun je daar afspraken over maken. Consulenten KrimpenWijzer zijn er voor jou, zij denken met je mee over de best mogelijke oplossing.

Mantelzorgers kunnen zich voor informatie en advies laten registreren als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg. Voor meer informatie, registratie en/of een afspraak voor een gesprek kan je  terecht bij de coördinator Steunpunt Mantelzorg. Telefoonnummer 06-37418353 of per mail mantelzorg@krimpenwijzer.nl