Informatie over autisme

Heb je zelf een vorm autisme of ken je iemand in je omgeving ? Of ben je ouder van een zorgintensief kind? Dan ben je een gewone opvoeder, maar dan wel met een pittige uitdaging. Dit merk je in het gezinsleven, aan je gevoelens en aan je verwachtingen van de toekomst. Daarom heeft de landelijke stichting opvoeden.nl gehoor gegeven aan de informatiebehoefte van zorgintensieve gezinnen. Op deze pagina vind je meer informatie of geven we u de juiste link.

 

 

Autisme Netwerkcafé Krimpen

Het Autisme Netwerkcafé Krimpen, opgezet door ouders met kinderen met autisme, is een ontmoetingsplek voor (groot)ouders van kinderen met autisme. Het Autisme Netwerkcafé krimpen heeft een nieuwe website www.stichtingANCK.nl. Hier kunt u informatie over het café, de agenda, links en belangrijke nieuwsitems vinden. Ook zijn de kaarten voor de bijeenkomsten hier te bestellen. Het is de moeite waard om de website eens te bekijken. Voor volwassenen met autisme zijn er bijeenkomsten georganiseerd door Autisme Ontmoetingsplek Krimpen.

 

Veel informatie beschikbaar, maar wel een zoektocht

Er is op internet veel informatie beschikbaar, maar veel mensen vinden dit een zoektocht. De landelijke Coalitie vanuit autisme bekeken heeft op een drietal websites de informatie overzichtelijk gemaakt. Zie hiernaast op de rechterkant van deze pagina. Ook zijn er mooie initiatieven te vinden op de site van deze coalitie, die streeft naar een inclusievere maatschappij, met autisme als kompas.

 

Inclusieve tafels

De gemeente wil een beweging in gang zetten om de Krimpense samenleving inclusiever te maken. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina Een inclusieve samenleving.

 

Oproep

Wil je ambassadeur worden, heb je een thema voor de inclusieve tafel of wil je op een andere manier meedoen in dit project, stuur dan een mail naar : meedoen@krimpenaandenijssel.nl

 

Meer informatie

Wil je weten wat verstaan wordt onder een inclusieve samenleving kijk dan eens op het filmpje dat hiernaast staat.