Anderen helpen

Wil je af en toe of regelmatig iemand helpen? Dan kan je je aanmelden bij het vrijwilligersloket in de hal van het gezondheidscentrum. Aan de grote tafel geven vrijwilligers allerlei informatie over zorg en welzijn. Vrijwilligers bieden ondersteuning, advies en een luisterend oor. Maar je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger.

Het vrijwilligersloket is normaliter geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 - 12.30 uur en op donderdag van 9.00 tot 16.00 uur. (Let op: tijdens de zomer- en de kerstperiode geldt een aangepast rooster.)

Je kan telefonisch contact opnemen met het vrijwilligersloket via het telefoonnummer 0180-515 840 of een bericht achterlaten bij KrimpenWijzer, telefoonnummer 0180 517 590

Krimpen aan den IJssel heeft ook een digitale omgeving voor mensen die een ander willen helpen of zelf hulp nodig hebben. WeHelpen is er voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen met een hulpvraag. De hond uitlaten, een boodschap doen, tuinieren, vervoer en/of begeleiding bij een bezoek aan het ziekenhuis etc. Op WeHelpen organiseer je zelf hulp en kan je hulp aanbieden.

Het is mogelijk om op de website van WeHelpen samen met vrienden en familie een digitale agenda aanmaken. Zo kunnen jullie de hulp voor een dierbare goed met elkaar af te stemmen.

Op WeHelpen vind je vast iemand die je wil helpen of iemand die jou kan helpen. Voor vraag en aanbod in je eigen woonplaats vul je op WeHelpen jouw postcode in en klik je vervolgens op 'zoek'. Meedoen is gratis en voor iedereen. Aarzel niet en kijk hoe je kunt helpen of om hulp kunt vragen op WeHelpen.

Meer informatie nodig? Neem dan contact op met de servicedesk van WeHelpen via: servicedesk@wehelpen.nl