Ik ben bezorgd over mijn kind

Als je zorgen hebt over het gedrag en/of de ontwikkeling van je kind, dan kan je contact opnemen met KrimpenWijzer. KrimpenWijzer kijkt samen met jou waar de zorgen liggen en hoe daar het beste mee omgegaan kan worden.

Eventueel kan KrimpenWijzer je kortdurende ondersteuning bieden zodat je daarna zelf weer verder kunt. Bij KrimpenWijzer worden trainingen en cursussen gegeven voor ouders en ook voor kinderen. Cursussen die trainen je in het omgaan met moeilijke situaties. 
Wanneer je als opvoeder onder druk staat door bijvoorbeeld stress op het werk, problemen in de familie, relatieproblemen of verslaving, dan kan je minder verdragen. Kinderen voelen spanningen aan en worden onrustig en/of vervelend. Daardoor loopt de druk op. Wanneer je tijdens deze druk jezelf niet meer in de hand hebt en er vallen klappen of volwassenen gebruiken onderling geweld, dan is het beslist noodzakelijk om om hulp te vragen. Huiselijk geweld zorgt voor ontwikkelingsschade bij kinderen dus wacht niet en vraag om hulp! Dat kan bij KrimpenWijzer en bij Voor een veilig thuis

Hoor je of weet je van geweld bij een gezin uit jouw omgeving? Kijk dan niet weg maar neem contact op met Veilig Thuis of met KrimpenWijzer (0180)517 590. Ook na sluitingstijd kan je dit nummer bellen, stichting Kwadraad helpt je dan verder.

Let op! In geval van nood bel je 112