Bezorgd over iemand

U maakt zich zorgen over iemand in uw omgeving. Hierover kunt u een melding doen bij de gemeente waar deze persoon woont.  Als u een melding doet, bespreken we met u uw zorgen. Samen met u gaan we na welke mogelijkheden er zijn.

 Is sprake van acuut gevaar? Bel dan altijd 112. In dit geval kan onmiddellijk zorg ingezet worden

 Per 1 januari 2020 kan de gemeente nader onderzoek doen naar een situatie die u bij ons meldt; het zogenoemde verkennend onderzoek. Dit is mogelijk als er vermoedelijk verplichte psychische zorg nodig is én er ernstige zorgen zijn. Als we onderzoek doen, zoeken we ook altijd contact met de persoon die u ons meldt.

U kunt uw zorgen telefonisch of via het contactformulier op deze website melden. Het contactformulier staat per 1 januari 2020 op deze website. U kunt nu ook telefonisch contact opnemen met KrimpenWijzer 0180-517590. Na kantooruren schakelen we u door naar de bereikbaarheidsdienst van Kwadraad. Zij helpen u dan verder.  

Het verkennend onderzoek kan er toe leiden dat we een aanvraag indienen bij de officier van justitie om een aanvraag te doen voor verplichte psychische zorg. 

Bent u nauw verbonden met betrokkene (essentiële naaste) dan informeren wij u binnen 14 dagen over de uitkomst van het verkennend onderzoek. Bent u het niet eens met de uitkomst? Dan hebt u het wettelijk recht om te eisen dat de officier van justitie de zaak toch onderzoekt. Als u geen essentiële naaste bent van de betrokkene, dan kunnen wij u niet over de uitkomst informeren. Wij laten u dan wel weten dat wij uw melding opgepakt hebben.