Bezorgd over iemand

Veel mensen kennen in hun leven periodes waarin het (even) minder gaat met school of werk, met relaties, met de kinderen, met de gezondheid, met financieel rondkomen en dergelijke. Het kan zijn dat je mensen in je omgeving hebt waarbij het in hun leven niet zo lekker loopt. Een luisterend oor en praktische hulp zijn dan vaak welkom.

Soms is het lastig om te weten wat je voor iemand kan betekenen. Het kan ook zijn dat je het idee hebt dat het echt niet goed gaat en dat je je zorgen maakt of het wel goed komt en of er voldoende hulp is.

Maak jij je zorgen over iemand uit je omgeving. Dat kan een familielid zijn, maar ook een vriendin, vriend, buurvrouw of buurman. Misschien wil je informatie over wat je kunt doen of er gewoon even met iemand over praten. Maak je je als vrijwilliger zorgen over iemand die je kent vanuit het vrijwilligerswerk contact en kan je daar binnen jouw organisatie met niemand over praten?

Misschien wil je een signaal doorgeven. Hoor je dat er sprake is van geweld in een gezin. Of ken je iemand die in de war is en niet goed voor zichzelf zorgt en/of voor overlast in de omgeving zorgt, misschien door vervuiling in en rondom de woning.

Neem dan contact op met KrimpenWijzer. Na kantooruren schakelen we je door naar de crisisdienst van Kwadraad, zij helpen je dan verder.