Hulp voor gedupeerden kindertoeslagaffaire belastingdienst

 

Woont u in de gemeente Krimpen aan den IJssel en bent u een gedupeerde van de kinderopvangtoeslag affaire van de Belastingdienst? Dan is het belangrijk dat u zich meldt bij de belastingdienst. Voor hulp bij problemen kunt u contact opnemen met de KrimpenWijzer.

In de gemeente Krimpen aan den IJssel zijn er gezinnen getroffen door de toeslagenaffaire kinderopvang. Deze gezinnen zijn door de Belastingdienst onterecht beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag. De fouten die de Belastingdienst gemaakt heeft worden onderzocht. Er komen vergoedingen voor gedupeerde ouders.

Denkt u dat u verkeerd behandeld bent door de Belastingdienst met de Kinderopvangtoeslag?

Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? Het is belangrijk dat u zich meldt. Neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag via de website van de Belastingdienst of bel 0800 - 235 8358 (gratis). Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.
Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst: https://services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/

Meld bij het Serviceteam Gedupeerden Kinderopvangtoeslag dat:

- u ongeveer hetzelfde als de ouders uit de CAF 11 zaak is overkomen;

- u wilt worden opgenomen op de lijst van zelfmelders. Ze vragen naar uw BSN-nummer (deze staat op uw identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs).

U ontvangt daarna een brief van de Belastingdienst. Het kan wel even duren voordat u bericht krijgt over het vervolg. Dat komt doordat deze processen veel tijd kosten.

De KrimpenWijzer kan u helpen bij de problemen die zijn ontstaan doordat de toeslag is stopgezet

Heeft u hulp nodig bij financiële problemen of sociale problemen dan kunt u contact opnemen met de KrimpenWijzer. KrimpenWijzer is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8:30 - 17:00 uur via telefoonnummer 0180-517 590 of per e-mail via  info@krimpenwijzer.nl

 

Vanaf 5 januari 2022 kunnen gedupeerde ouders van de kinderopvang toeslagaffaire hun private schulden indienen
Bent u een gedupeerde ouder of toeslagpartner van de kinderopvang toeslagaffaire? Zo ja, dan is het belangrijk dat u dit bericht leest! 

Gedupeerde ouders/toeslagpartners van de kinderopvang toeslagaffaire waarvan de pauzeknop (moratorium) op 12 februari 2022 eindigt, ontvingen namelijk op 16 december 2021 een brief van de Belastingdienst waarin zij daarover worden geïnformeerd.    
In deze brief worden deze ouders/toeslagpartners gevraagd om vanaf 5 januari 2022 hun openstaande private schulden en achterstallige betalingen in te dienen bij het online loket private schulden van SBN. Dit zijn schulden bij organisaties die geen overheid zijn. Dit zijn bijvoorbeeld schulden die u bij een postorderbedrijf als Bol.com heeft of een niet betaalde tandartsrekening dan wel een huurachterstand bij een verhuurder.   
Waar kunt u private schulden indienen? 
Klik HIER om vanaf 5 januari 2022 uw private schulden online in te dienen. Vindt u het echter lastig om uw private schulden online in te vullen? Dan is het vanaf 5 januari 2022 ook mogelijk om een private schuldenlijstformulier te downloaden via de website van SBN, zodat u de schuldenlijst per post kunt indienen.   
Het is erg belangrijk dat wanneer uw moratorium op 12 februari 2022 eindigt u dan uw private schulden vóór die datum indient bij SBN. Als uw private schulden namelijk niet tijdig door u worden ingediend, dan kan het gebeuren dat schuldeisers (opnieuw) uw openstaande schulden gaan invorderen. 
Wat kunt u als gedupeerde ouder doen? 
U kunt alvast beginnen met het verzamelen van alle documentatie van uw openstaande private schulden en achterstallige betalingen. Op deze manier kunt u vanaf 5 januari 2022 uw private schuldenlijst zo spoedig mogelijk indienen. Documentatie die u bijvoorbeeld alvast kunt verzamelen zijn facturen of factuurnummers, bonnetjes of aanmaningen. 
Hulp nodig of meer weten? 
U kunt ondersteuning krijgen bij:

  • het verzamelen van uw private schulden;
  • het invullen van een private schuldenlijstformulier;
  • het indienen van uw private schulden in het online loket Private Schulden.  

U kunt voor ondersteuning contact opnemen met het serviceteam van SBN of met uw gemeente via 0180-517590 of info@krimpenwijzer.nl.  
Tenslotte kunt u de antwoorden op veel gestelde vragen over de private schulden aanpak ook nalezen op de website van de Belastingdienst/Toeslagen.