Zelfstandig blijven wonen

Het is tegenwoordig mogelijk om zelf voorzieningen in de woning aan te brengen waardoor je langer zelfstandig thuis kan blijven wonen. Alle bouwmarkten bieden een ruim scala aan voorzieningen die je zelf of met behulp van familie, vrienden of vrijwilligers kunt aanbrengen. Je kan natuurlijk ook een bedrijf inschakelen.

Woon je in een huurwoning? Neem dan contact op met de verhuurder om te controleren of het is toegestaan deze voorziening aan te brengen. Schrijf je tijdig in bij een woningbouwvereniging voor een gelijkvloerse woning. Dat voorkomt wachttijd op het moment dat je deze woning nodig hebt. Inschrijven verloopt via Woonnet. 

Zijn er grotere aanpassingen nodig? Dan is het verstandig om contact op te nemen met KrimpenWijzer voor een keukentafelgesprek. telefoon 0180 517 590

Volwassenen met een beperking kunnen bij KrimpenWijzer terecht voor hulp en ondersteuning bij het organiseren van zelfstandig wonen. KrimpenWijzer kan je ondersteunen door informatie en advies te geven maar ook bij het duidelijk krijgen van de hulpvraag. KrimpenWijzer biedt kortdurende ondersteuningen en helpt je bij het zelfstandig functioneren.

De seniorenadviseur van KrimpenWijzer kan je ondersteunen bij veranderingen in uw leven als gevolg van het ouder worden.

In Krimpen zijn geen organisaties of woonvormen voor mensen met een beperking die zelfstandig willen wonen. Er zijn nog geen initiatieven bekend van mensen in Krimpen die de handen ineenslaan om voor hun naasten met een beperking een woonvorm te realiseren.