Ruzie met mijn buren

Het begint vaak met irritaties die niet uitgepraat worden. Lawaai, een te grote boom in de tuin, kinderen die ruzie hebben. Kleine ergernissen stapelen zich op, op enig moment is er de bewuste druppel die de emmer doet overlopen en er ontstaat ruzie. Tijdens een ruzie is het moeilijk om iets uit te praten.

Hoe lastig het ook is, probeer toch met de buren te praten over het gedrag waar je je aan stoort. Vraag desnoods aan iemand uit de buurt (iemand waarvan je denkt dat de buren daar ook mee willen praten) om mee te zoeken naar een oplossing.

Wanneer dat niet helpt is het nodig om hulp in te schakelen. Woon je in een huurwoning dan kan je contact opnemen met de woningbouwvereniging waar je de woning van huurt. Woonconsulenten kunnen bemiddelen en helpen om een oplossing te vinden. Mensen die niet in een huurwoning wonen, kunnen contact opnemen met KrimpenWijzer. Ook wanneer meerdere bemiddelingsgesprekken niet tot het gewenste resultaat hebben geleid kan je om hulp vragen bij KrimpenWijzer tel (0180) 517 590.