Huishoudelijke hulp

Afhankelijk van je persoonlijke- en woonsituatie kan het doen van huishoudelijke taken zoals bijvoorbeeld schoonmaken, koken, tuinieren of een klusje doen soms voor problemen zorgen.

Het kan moeilijk zijn om iemand in de familie of omgeving te vragen om je te helpen. Misschien wordt het gemakkelijker als je iets terug kan doen. Bijvoorbeeld door aan de buurman/vrouw te vragen om de heg voor je te knippen omdat je er zelf niet goed meer bij kan. Je zou kunnen aanbieden om te helpen met iets wat je wel kan, bijvoorbeeld eten koken, de stoep vegen of een boodschap doen.

Binnen Krimpen zijn vrijwilligers actief die (soms tegen een kleine vergoeding) willen helpen. Je kan ook op WeHelpen kijken daar wordt hulp aangeboden en je kan ook jouw vraag stellen. Misschien is er wel iemand in de buurt die kan helpen en kan je zelf ook iets voor iemand anders betekenen.

Zoek je een hulp in de huishouding die je niet zwart wilt uitbetalen en kan je wel hulp gebruiken bij het zoeken naar een geschikt persoon? Kijk dan eens op de website van de organisatie de Witte Werkster.

Wanneer de problemen met het doen van huishoudelijke taken onoplosbaar worden kan je contact opnemen met KrimpenWijzer, telefoon 0180 517 590. De receptioniste neemt je vraag op en geeft deze door aan een van de consulenten die vervolgens contact met je opneemt. De consulent KrimpenWijzer kan met je afspreken om bij je thuis de situatie te bespreken tijdens het keukentafelgesprek. Kom je in aanmerking voor professionele begeleiding of huishoudelijke hulp? Houd er dan rekening mee dat daar kosten aan verbonden zijn in de vorm van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Op het Cak kan je jouw eigen bijdrage berekenen.

Mocht je na een ziekenhuisopname tijdelijk huishoudelijke hulp nodig hebben dan is het van belang om de aanvraag pas na de opname te doen, dus als je weer thuis bent na de ziekenhuisopname. De aanvraag van hulp in de huishouding wordt in dat soort situaties heel snel geregeld.

Tafeltje dekje, maaltijden aan huis voor mensen van  65 jaar of ouder, kan voor korte of langere periodes worden aangevraagd. De vers bereide warme maaltijden worden tussen 12.00 en 13.15 uur thuisbezorgd. Je bepaalt zelf hoeveel dagen per week je er gebruik van wilt maken en er is keuze uit drie verschillende menu’s met diverse componenten. Ook wordt er rekening gehouden met dieetwensen. Aanmelden kan door te bellen met De Vijverhof: 010 – 450 37 55. Na aanmelding kan de volgende dag al de eerste maaltijd thuisbezorgd worden. Afmelden gaat even snel. E-mailadres: info@hsbdevijverhof.nl. Voor meer informatie, ook over de kosten, zie de website