Werk en inkomen

De gemeente Krimpen aan den IJssel wil graag dat alle inwoners mee kunnen doen. De IJsselgemeente ondersteunt inwoners uit Krimpen aan den IJssel bij het zoeken naar werk en inkomen. Een bijstandsuitkering vraag je aan via het UWV. Wanneer je de aanvraag op de website van het UWV indient, krijg je eerst een aantal vragen om te beantwoorden. Blijkt daaruit dat je mogelijk recht hebt op een (bijstands)uitkering, dan vul je een digitaal formulier in waarmee je de uitkering aanvraagt. 

 

Jouw aanvraag wordt vervolgens door het Werkplein IJsselgemeenten in behandeling genomen. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan geldt een zoekperiode van vier weken voordat je een uitkering kunt aanvragen. Tijdens de afspraak met Casemanager Werk hoor je wat je in de zoekperiode moet doen.

 

Het Werkplein IJsselgemeenten maakt onderdeel uit van dat samenwerkingsverband IJsselgemeenten en ondersteunt uitkeringsgerechtigden uit Krimpen aan den IJssel bij het vinden van werk.

 

De uitvoering van de participatiewet, bijzondere bijstand en schuldhulpverlening wordt voor inwoners van Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en gemeente Zuidplas uitgevoerd door het samenwerkingsverband IJsselgemeenten.