Voorzieningenfonds

Heb je een minimuminkomen dan kan je een beroep doen op het voorzieningenfonds voor deelname aan maatschappelijke activiteiten. Het voorzieningenfonds kan bijdragen in de kosten van bijvoorbeeld georganiseerde bejaardenactiviteiten, de kosten i.v.m. de aanschaf van een Rotterdampas, verplichte sportkleding en dergelijke.

Voor kinderen vanaf vier jaar kan een tegemoetkoming gevraagd worden voor kosten die betrekking hebben op activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het lidmaatschap van een voetbalvereniging of muziekvereniging, de aanschaf van verplichte sportkleding, de ouderbijdrage van school en kosten van door school georganiseerde activiteiten.

Voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier van het Voorzieningenfonds, klik hier. Bij Fair Change kun je meer informatie vinden over de georganiseerde evenementen.  

Heb je hulp nodig bij het invullen van (digitale) formulieren? De vrijwilligers van de formulierenhulp kunnen je helpen met invullen. De formulierenhulp houdt op maandag van 14.00 tot 15.30 uur en op woensdag van 10.00 tot 11.30 uur inloopspreekuur in het Gezondheidscentrum. Adres Groenendaal 1, Krimpen aan den IJssel. Een afspraak maken is niet nodig.