Mantelzorg

Mantelzorg
Als u langdurig de zorg hebt voor iemand die ziek of gehandicapt is, dan bent u mantelzorger. Mantelzorg  kan veel voldoening geven, maar kan soms ook te zwaar worden. De coördinator Mantelzorg biedt emotionele en praktische ondersteuning. Ook worden er bijeenkomsten georganiseerd waar u andere mantelzorgers kunt ontmoeten en even kunt bijkomen. En waar u informatie krijgt over zaken die voor u als mantelzorger van belang zijn.

Alzheimercafé
Zorgt u voor iemand met dementie en wilt u hier meer over weten en/of anderen ontmoeten die in dezelfde situatie zitten? Dan bent u van harte welkom in het Alzheimercafé in Krimpen aan den IJssel. Ook mensen met dementie, hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn welkom tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten. Het Alzheimercafé is er elke tweede maandagmiddag van de maand van 13.30u tot 15.00u in het Facet.

Koffie-ochtend
Elke tweede dinsdag van de maand is er een koffie-inloop voor mantelzorgers van 10.00u tot 11.00u in ontmoetingsruimte Bloemrijk, Vijverlaan 566. Het accent van deze inloop ligt op onderlinge ontmoeting en het uitwisselen en ontvangen van informatie.

Gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie
Elke eerste dinsdag van de maand in er in het Gezondheidscentrum de mogelijkheid om andere mantelzorgers te ontmoeten, die ook voor iemand zorgen met dementie. De koffie en thee staan klaar v.a. 13.00u en het duurt tot 15.00u.

Voor meer informatie over mantelzorg en/of de activiteiten voor mantelzorg kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van Krimpen Wijzer, tel. 0180-593684 of per mail mantelzorg@krimpenwijzer.nl

Wekelijkse inloop voor weduwen en weduwnaars
Elke maandagochtend is er een inloop voor weduwen en weduwnaars in Krimpen aan den IJssel,   een bijzondere inloop waarbij lotgenoten elkaar treffen, hun verhaal kunnen delen en steun ervaren van elkaar.
In de even weken bespreken we een bepaald thema met elkaar, waarvoor soms een gastspreker wordt uitgenodigd. De inloop is in wijkgebouw het Palet, Rembrandtlaan 37 van 10.00u tot 12.00u.
Bij de Inloop staan de deelnemers voor elkaar  klaar. Iedereen is welkom en met elkaar zorgen we voor koffie en thee en  de contacten onderling zijn prima. Er is ruimte om verdrietig te zijn,  de sfeer is goed en er wordt ook vaak gelachen. Loop eens binnen op een maandagochtend: we kijken uit naar uw komst.
Voor meer informatie over deze inloop kunt u contact opnemen met Adri van Wijngaarden van KrimpenWijzer, tel. 0180-593684 of per mail adrivanwijngaarden@krimpenwijzer.nl