Mantelzorg

Mantelzorg
Als u langdurig de zorg hebt voor iemand die ziek of gehandicapt is, dan bent u mantelzorger. Mantelzorg  kan veel voldoening geven, maar kan soms ook (te) zwaar worden. De coördinator Mantelzorg biedt emotionele en praktische ondersteuning. Ook worden er bijeenkomsten georganiseerd waar u andere mantelzorgers kunt ontmoeten en even kunt bijkomen. En waar u informatie krijgt over zaken die voor u als mantelzorger van belang zijn.

Registratie                                                                                                                                               Bent u mantelzorger en wilt u op de hoogte worden gehouden van informatie en activiteiten voor mantelzorgers: geef uw gegevens door en u krijgt 2x per jaar de gratis mantelzorgkrant toegestuurd.     Bij aanmelding krijgt u een tasje met informatie en een cadeaubon van € 10,--.         

Alzheimercafé
Zorgt u voor iemand met dementie en wilt u hier meer over weten en/of anderen ontmoeten die in dezelfde situatie zitten? Dan bent u van harte welkom in het Alzheimercafé in Krimpen aan den IJssel. Ook mensen met dementie, hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn welkom tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten. Het Alzheimercafé is er elke tweede maandagmiddag van de maand van 13.30u tot 15.00u in het Facet en elke maand staat er een ander thema centraal.

Koffie-ochtend
Elke tweede dinsdag van de maand is er een koffie-inloop voor mantelzorgers van 10.00u tot 11.00u in ontmoetingsruimte Bloemrijk, Vijverlaan 566. Het accent van deze inloop ligt op onderlinge ontmoeting en het uitwisselen en ontvangen van informatie. Opgeven is niet nodig, komt u eens langs: u bent van harte welkom.

Gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie
Elke eerste dinsdag van de maand in er in het Gezondheidscentrum de mogelijkheid om andere mantelzorgers te ontmoeten, die ook voor iemand zorgen met dementie. De koffie en thee staan klaar v.a. 13.00u en het duurt tot 15.00u. Ook hier geldt dat opgeven niet nodig is: u bent van harte uitgenodigd eens te komen kijken.

Dag van de Mantelzorg                                                                                                                             Elk jaar wordt op 10 november de landelijke "Dag van de Mantelzorg" gevierd, waarbij er activiteiten worden georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Ook in Krimpen aan den IJssel willen we graag de mantelzorgers in het zonnetje zetten en onze waardering aan hen laten blijken door enkele ontspannende activiteiten te organiseren.

Kijkt u ook op deze website eens onder de tegel "Zorg" bij "ik ben mantelzorger". 

Voor meer informatie over mantelzorg en/of registratie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van Krimpen Wijzer, tel. 06-20224828 of per mail mantelzorg@krimpenwijzer.nl

.