Café van Toen en Nu

Een mooie activiteit in Krimpen aan den IJssel, het Café van Toen en Nu. Café van Toen en Nu is één van de vier eenzaamheidsprojecten die met ondersteuning van de gemeente Krimpen aan den IJssel in het leven is geroepen. Het Café vindt iedere laatste donderdagochtend van de maand plaats, van 10.00-12.00 uur in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Aan de hand van verschillende thema’s worden herinneringen opgehaald maar ook het dagelijkse en huidige leven wordt besproken. Hoe ervaart iedereen het leven in deze tijd ten opzichte van vroeger. Was vroeger alles beter? Of brengt de huidige tijd ook mooie dingen met zich mee? Het Café van Toen en Nu geeft een moment waar verleden en heden met elkaar beleefd en gedeeld kan worden. Maar altijd op een gezellige en luchtige manier. Er wordt dan ook veel gelachen.

Een verhalen verstelster verteld een passend en vaak, humoristisch verhaal naar aanleiding van het thema. De thema’s die aan bod komen zijn vooral verbonden aan de cultuurhistorie van de Krimpenerwaard. Daarbij wordt een bijdrage geleverd door Historische Kring Krimpen en het Streekmuseum Krimpenerwaard. Het Streekmuseum beschikt over veel historisch materiaal wat wij bij onze thema’s kunnen en mogen gebruiken. De Historische Kring Krimpen zorgt regelmatig voor mooi historisch beeldmateriaal met bijbehorende verhalen, verteld door een vrijwilliger van de HKK.
De thema’s die de komende maanden onder andere aan bod komen zijn; Winterpret, Zilverdraden tussen het goud, En toen was er geen tv, Over de Kook!

Voor wie is het Café van Toen en Nu bedoeld? Voor iedereen die behoefte heeft aan ontmoeting met mede Krimpenaren, of gewoon behoefte heeft aan een gezellige ochtend. Wilt u meer weten over het Café van Toen en Nu, neem dan gerust contact op met de Sociaal werker van de KrimpenWijzer, tel: 06 14765017 of hennytimmermans@krimpenwijzer.nl