Maatje worden

Word ook Krimpens Maatje

Je bent nooit te jong of te oud!

Binnen Krimpen aan den IJssel zetten behoorlijk wat vrijwilligers zich in om het leven van anderen wat meer kleur te geven. Ze doen dit voor mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ze gaan als ‘maatje’ op bezoek bij iemand of gaan er samen met iemand op uit. Daarbij kun je denken aan een stukje wandelen, ergens een kop koffie drinken, samen een boodschap doen of een wijkrestaurant bezoeken.

Als Krimpens Maatje ondersteun je een kwetsbare Krimpenaar. Wekelijks maak je wat tijd vrij voor een ander. Je betekent iets voor een medeburger met een ondersteuningsvraag en draagt bij aan een ‘sociaal’ Krimpen. Als maatje ben je ook nooit te jong of te oud. Het jongste maatje is 18 jaar  en het oudste maatje 83 jaar.

Maatjeswerk gaat over echte aandacht. Veel mensen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Zij voelen zich bijvoorbeeld eenzaam of er kan sprake zijn van een beperking of ziektebeeld. Soms willen mensen zich verder ontwikkelen om mee te kunnen doen in de maatschappij. De aanwezigheid en ondersteuning van een Krimpens Maatje maakt het verschil.

Aan de slag als maatje?

 • We kijken samen wat het beste bij je past.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van verschillende workshops en / of cursussen vanuit de Vrijwilligers Academie Krimpen.
 • Je krijgt begeleiding van een sociaal werker.

 

Wat kun je doen als Krimpens Maatje?

 • Er zijn, met aandacht voor de ander en zijn / haar verhaal. Van samen een kop koffie drinken, een wandeling maken of erop uitgaan.
 • Ondersteunen van een mantelzorger, door in huis te komen en de mantelzorger een paar uur vrijaf te geven, of door gesprekspartner te zijn voor de mantelzorger.
 • Contact met weduwen en weduwnaars, aandacht voor iemand die zijn / haar partner heeft verloren.
 • Coach zijn voor een kind of jongere, een beetje extra aandacht en positieve stimulans kan voor sommige kinderen en jongeren het verschil maken.
 • Maatje Meer, samen op zoek gaan naar manieren om de sociale kring duurzaam uit te breiden. De cliënt enthousiast maken om nieuwe dingen te doen, zoals vrijwilligerswerk of lid worden van een club of vereniging.
 • Taalcoaching, met een cursist de Nederlandse taal oefenen.
  Meer informatie of aanmelden als Krimpens Maatje?

Lijkt het je leuk om als Krimpens Maatje van een kind, jongere, volwassene of oudere aan de slag te gaan? Neem dan contact op met de KrimpenWijzer en vraag naar Rosalie Snoei, Sociaal Werker binnen de KrimpenWijzer.

Tel: 0180-517 590 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00uur tot 17.00uur
E-mail: welzijn@krimpenwijzer.nl