Problemen thuis?

Loop er niet te lang alleen mee rond maar praat erover met iemand die je vertrouwt, misschien iemand uit de familie of een goede vriend of vriendin. Misschien is er een leerkracht/decaan met wie je jouw problemen kan delen. Ook op jouw school is een schoolmaatschappelijk werker beschikbaar waar je in vertrouwen mee kan praten. Hoe je schoolmaatschappelijk werk kan bereiken staat in de schoolgids en/of op de website van school. Je kan dat ook met jouw leerkracht bespreken, hij/zij kan voor jou een afspraak maken met het schoolmaatschappelijk werk. 

Heb je te maken met geweld in huiselijke kring, dan kun je daar altijd wat aan doen. Of het nu om jezelf gaat of om iemand anders. Of je nu vermoedens hebt of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Bel gratis en 24/7 met Veilig Thuis op 0800-2000 voor advies of hulp. Ook de website Voor een veilig thuis is er om te helpen. 

Je kan de Kindertelefoon anoniem bellen om je zorgen te delen of om advies te vragen: De kindertelefoon is er voor kinderen van 8 tot 12 jaar en jongeren van 13 tot 18 jaar. Het telefoonnummer is 0800-0432.   

Help ff is een organisatie voor steun en advies aan jongeren en ouders in Rotterdam-Rijnmond & Zuid-Holland Zuid. De medewerkers van Help ff zijn er voor je als je een steuntje in de rug kunt gebruiken of als je advies wilt bij lastige keuzes. Hij/zij luistert naar je en neemt je vraag of probleem altijd serieus. Samen zoeken jullie naar een goede oplossing. Je kunt contact opnemen als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over je financiën, er thuis vaak ruzie is of als je wordt gepest op school. Ook als je je als ouder zorgen maakt over je kind of als je het gevoel hebt dat je de opvoeding even niet meer aankan, kun je hierover veilig en vertrouwelijk praten via de chat.  

Contact opnemen met schoolmaatschappelijk werk of met KrimpenWijzer kan natuurlijk ook.