Reizen rondom Krimpen

Wanneer je door een handicap of langdurige ziekte geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer, fiets of bromfiets, dan kan je dit melden bij KrimpenWijzer. De receptie van KrimpenWijzer zal een consulent vragen om contact met je op te nemen om een afspraak te maken. Samen bespreek je waar de behoefte aan vervoer ligt. Mogelijk kom je in aanmerking voor een vervoersvoorziening. Dit is een tegemoetkoming in kosten voor taxivervoer, rolstoeltaxivervoer of het gebruik van de eigen auto.

Om vast te stellen of je hiervoor in aanmerking komt, zal in de meeste gevallen een onderzoek door een onafhankelijk arts plaatsvinden. De consulent KrimpenWijzer kan je zo nodig ondersteunen bij het doen van de aanvraag bij de gemeente.

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft ervoor gekozen om het gebied van het WMO-vervoer  uit te breiden naar geheel Nederland.

Het WMO-taxivervoer wordt in Krimpen aan den IJssel uitgevoerd door WMO-taxicentrale Connexxion telefoon 038-3394933 (minimaal 2 uur van te voren aanvragen) Bij het WMO-taxivervoer word je thuis opgehaald en naar je bestemming gebracht, zo nodig met behulp van de chauffeur. Verder kan je gratis een begeleider meenemen.

Wanneer je door ouderdom, ziekte of een handicap niet meer mobiel bent maar wel aan het verkeer kunt deelnemen, dan kan een scootmobiel uitkomst bieden voor het vervoer in de omgeving. Kan je zelf geen scootmobiel kopen of huren? Neem contact op met KrimpenWijzer. De receptioniste registreert je gegevens en een consulent KrimpenWijzer neemt contact met je op om de situatie te bespreken. Zij kan je helpen met de aanvraag en informeren over de kosten die je in de vorm van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.