Reizen rondom Krimpen

Wanneer je door een handicap of langdurige ziekte geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer, fiets of bromfiets, dan kan je dit melden bij KrimpenWijzer (0180-517590) en wordt er een afspraak met je gemaakt. Samen met een consulent van KrimpenWijzer bespreek je dan waar de behoefte aan vervoer ligt. Mogelijk kom je in aanmerking voor een vervoersvoorziening. Dit is een tegemoetkoming in kosten voor taxivervoer, rolstoeltaxivervoer of het gebruik van de eigen auto.

Om vast te stellen of je hiervoor in aanmerking komt, zal in de meeste gevallen een onderzoek door een onafhankelijk arts plaatsvinden. De consulent KrimpenWijzer kan je zo nodig ondersteunen bij het doen van de aanvraag bij de gemeente.

KrimpenHopper

Het WMO-taxivervoer KrimpenHopper wordt in Krimpen aan den IJssel vanaf 1 augustus 2020 uitgevoerd door personenvervoer Midden Nederland (HaarsGroep).

De KrimpenHopper kan je reserveren voor ritten van maxiaal 25 kilometer vanaf je woonadres of weer terug naar je woonadres. Voor langere ritten is er Valys.

Reserveer,wijzig of annuleer je rit via telefoonnummer 088-2345522 (minimaal 2 uur van te voren aanvragen, een taxirit vanuit het ziekenhuis minimaal 1 uur van te voren).

Vervoersbudget

Bij het Wmo-vervoer krijg je jaarlijks een budget toegekend. Afhankelijk van je situatie gelden de volgende bedragen :

€ 1.275,00 voor het gebruik van een gewone taxi

€ 2.149,00 voor het gebruik van een rolstoeltaxi

Kosten per rit

De kosten van een rit met het Wmo-vervoer bestaan uit een starttarief van € 6,00 vermeerderd met een bedrag van € 1,50 per kilometer. De kosten van de rit worden op je vervoerbudget in mindering gebracht.

Eigen bijdrage

Net als de andere Wmo-vervoer geldt voor het Wmo-vervoer de eigen bijdrage van € 19,00 euro per maand. Ook al maak je gebruik van meerdere Wmo-voorzieningen, je betaalt nooit meer dan € 19,00 per maand eigen bijdrage. Van iedereen met een Wmo-vervoerindicatie wordt de eigen bijdrage maandelijks geïnd. Wanneer je alleen gebruik maakt van het Wmo-vervoer en aan het eind van een kalenderjaar blijkt dat je minder met je vervoerbudget hebt gereden dan wat je aan eigen bijdrage hebt betaald, dan betalen we het verschil aan je terug. Dit betekent voor het kalenderjaar 2020, maximaal 228 euro (= maximaal  12 x19 € = 228 euro). Twee maanden worden niet geïnd vanwege de lockdown maart-april (Covid-19). Dus de drempelwaarde 2020 is 10x19= € 190. Indien meer gereisd dan 190 euro wordt de eigen bijdrage maximaal geïnd. Indien minder gereisd wordt er verrekend.