Erop uit!

Het Wmo-vervoer geldt voor inwoners van Krimpen voor heel Nederland. Kom je dus in aanmerking voor een bijdrage in de kosten van vervoer dan kan je daar gewoon gebruik van maken. Wil je graag een dagje uit of familie/vrienden bezoeken die verder weg wonen of wil je met vakantie gaan? Dan heb je mogelijk niet genoeg aan het Wmo-vervoer. Misschien is Valys dan iets voor jou. In tegenstelling tot het Wmo-vervoer van de gemeente kent Valys geen kilometergrens.

Valys wordt door het ministerie van VWS uitgevoerd. Valys is opgezet voor sociaal recreatieve uitstapjes voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Kom je in aanmerking voor Valys, dan kan je tegen een aantrekkelijk taxitarief van €0,20 per kilometer verder reizen dan 5 zones van het openbaar vervoer. 

Je komt in aanmerking voor Valys als je een van de volgende documenten hebt: een bewijs van de gemeente dat je recht hebt op WMO-vervoer, een WMO-rolstoel of -scootmobiel, een gehandicaptenparkeerkaart die is uitgegeven door de gemeente, een ov-begeleiderskaart van de Nederlandse Spoorwegen.

Voor meer informatie en de aanvraag van de noodzakelijke Valys-pas neem je contact op met Valys of bel je naar Valys, 0900-9630.

 

 

 

 

 

Bekijk ook: