Ziekenhuisvervoer

Wie kan er gebruik maken van het ziekenhuisvervoer?
Iedereen die zelf geen auto rijdt, zich geen taxi kan veroorloven en door een beperking geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Er wordt van je verwacht dat je – eventueel met wat hulp – zelf in en uit kunt stappen. Indien je niet goed kunt lopen, verzoeken wij je dit bij de aanvraag door te geven.

Wat is het precies?
Je word door een van de vrijwillige chauffeurs bij je thuis opgehaald en op de afgesproken tijd naar het ziekenhuis vervoerd. Afhankelijk van de duur van je afspraak word je door dezelfde chauffeur of door een collega weer thuisgebracht.

Kan mijn rollator of rolstoel mee?
Het hangt af van de auto van de vrijwillige chauffeur of uw rollator of rolstoel meekan. Bij je aanvraag voor ziekenhuisvervoer dien je op te geven of je een rollator of rolstoel wilt meenemen.
Zo kan mogelijk een chauffeur ingezet worden die een auto bezit waarin een rolstoel of rollator mee kan. Er zijn helaas niet veel chauffeurs die een geschikte auto hebben voor vervoer van een rolstoel. Ons aanbod voor vervoer met rolstoel is dus beperkt. Wel kan de chauffeur een rolstoel voor je regelen. Dit dien je door te geven bij de aanvraag!

Naar welke afspraken vervoeren wij je?
Wij kunnen je vervoeren als jeeen afspraak heeft in een ziekenhuis in de regio voor een controle of behandeling. Het vervoer geldt ook voor enkele aanverwante instellingen in de regio.

Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van het vervoer om iemand te bezoeken die in het ziekenhuis ligt of verblijft in een revalidatiecentrum of verpleeghuis. Voor dit bezoek gelden dezelfde
regels als voor het vervoer. Een bezoek kan maximaal 45 minuten duren.

Begeleiding?
Als je begeleiding in het ziekenhuis nodig heeft, kun je dat doorgeven bij je aanvraag. Wij zullen dan proberen een begeleider voor je te vinden. Sommige chauffeurs willen als begeleider fungeren.Je kunt ook kosteloos een eigen begeleider meenemen.

Wat kost het?
Voor veelvoorkomende bestemmingen geldt een vast tarief incl. voorrijkosten, de heen- en terugreis en excl. parkeergeld:

IJsselland Ziekenhuis € 9,00
Erasmus Medisch Centrum € 15,00
Sint Franciscus Gasthuis € 18,00
Ikazia Ziekenhuis € 17,00
Havenziekenhuis € 11,00
Maasstad ziekenhuis (Lombardijen) € 15,00
Dr. Daniël den Hoed Kliniek € 15,00
Oogziekenhuis € 14,00
Groene Hart Ziekenhuis Gouda € 22,00
Poliklinieken Nieuwerkerk aan den IJssel € 15,00
Tandarts Ringdijk Rotterdam € 18,00
Polikliniek Nesselanden € 20,00
Orthopedisch kliniek Woerden € 33,00
Polikliniek SFG Berkel Rodenrijs € 22,00
Verpleeghuis Rijckehove € 9,00
De Rozenburcht, Nieuwe Laan 8 Capelle € 7,00
Reuma Revalidatie Centrum Rotterdam € 12,00
Revalidatiecentrum Rijndam te Rotterdam € 14,00
Broos & Wittekamp Rotterdam € 15,00
Acupuncturist Marshallweg Rotterdam-Ommoord € 11,00
Gezondheidscentrum Krimpen € 5,00
Facet Krimpen € 5,00
Pijnpoli Optimal Care, hoofdweg 60 b, Rotterdam € 11,00

 

Voor andere bestemmingen geldt een vergoeding van € 0,39 per km, plus €1,75 voorrijkosten en eventuele parkeerkosten. U rekent direct met de chauffeur af.


Aanmelden
Je kunt tot uiterlijk vijf werkdagen vóór uw afspraak, liever nog eerder, je aanvraag voor ziekenhuisvervoer indienen.

Je kunt vervoer aanvragen bij het vrijwilligersloket van de KrimpenWijzer, tel. (0180)  515 840.

Het vrijwilligersloket KrimpenWijzer is bereikbaar: maandag (9-12u), dinsdag (9-12u) en woensdag (9-12u).

Je kunt ook langskomen in het gezondheidscentrum (Groenendaal 1). Het vrijwilligersloket kun je vinden in de hal op de begane grond aan de lange tafel.

We nemen met je de tijden en locatie door, of je begeleiding nodig hebt, gebruik maakt van een rollator of rolstoel, etc. Vervolgens zoeken wij een chauffeur die je naar de afspraak zal vervoeren. Je ontvangt van ons een schriftelijke bevestiging.

Verzekering
Je dient WA-verzekerd te zijn als je van deze dienst gebruik maakt. Onze chauffeurs beschikken over een WA- en inzittendenverzekering. Als klant ben je verantwoordelijk voor eventuele schade of bevuiling.

Vervolgafspraken
Je dient altijd een aanvraag voor vervoer via het vrijwilligersloket te laten verlopen! Nooit via de chauffeurs!