Taalcoaching

Voor sommige mensen is onze Nederlandse taal best lastig. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwkomer die bezig is met zijn of haar inburgeringscursus, of een autochtone Nederlander die wellicht al jaren moeite heeft met lezen en schrijven. Bij het project Taalcoaching helpen opgeleide vrijwilligers deze mensen uit Krimpen aan den IJssel een handje om de Nederlandse taal beter te beheersen.

Hoe gaat het in de praktijk?
De taalcoach spreekt eens per week of om de veertien dagen af in de bibliotheek met diegene die zijn of haar Nederlands wil verbeteren. De bibliotheek is een neutrale en veilige locatie om af te spreken. Samen oefenen ze de Nederlandse taal met behulp van cursusmateriaal van stichting Lezen en Schrijven. Na maximaal een jaar worden deze koppels (coach en leerling) ontkoppeld en kan de vrijwilliger eventueel weer aan de slag gaan met een nieuwe cursist die zijn of haar Nederlandse taal wil verbeteren.

Aanmelden als deelnemer
Woon je in Krimpen aan den IJssel en je je Nederlandse taal verbeteren? Neem dan contact met ons op (zie hieronder).
Je kunt op drie manieren ondersteuning krijgen:
1) Een jaar lang elke week taalles van een vrijwilliger (eenmalig euro 10);
2) Elke maandagmiddag van 13 tot 14.30u Taalcafe in de Tuyter (gratis);

Aanmelden als vrijwilliger
Ben je bereid een ander te helpen met zijn of haar Nederlandse taal? En vind je het leuk om daarvoor een cursus te volgen? Neem dan contact met ons op (zie hieronder).

Contact
Neem voor meer informatie contact op met Chris van Rijswijk. Zijn contactgegevens zijn:
KrimpenWijzer
Groenendaal 1
2922 CJ Krimpen aan den IJssel
tel. algemeen:  0180-51 75 90
tel. rechtstreeks:  06-22594279
chrisrijswijk@krimpenwijzer.nl