Krimpense Maatjes

Een Krimpens Maatje nodig?

Kunt u wat extra ondersteuning gebruiken of wilt u graag meer gezelschap? Een Krimpens Maatje biedt uitkomst. U krijgt hulp van familieleden, vrienden, buren of andere naasten. Als dit niet genoeg is, geeft een Krimpens Maatje een extra steuntje in de rug. Het maatje komt op bezoek, spreekt ergens met u af en heeft daarbij oog voor de dingen die u goed kunt of graag doet. Hij of zij zoekt samen naar activiteiten en mogelijkheden in uw omgeving zodat u het in de toekomst zelf weer kunt.

“Met een Maatje er weer op uit”
“Door een Maatje weer in balans”
“Samen met een Maatje uw netwerk uitbreiden”
“Een goede match is voor beiden een cadeautje”
 

Wat doet een Krimpens Maatje?

Er zijn, met aandacht voor de ander en zijn / haar verhaal. Van samen een kop koffie drinken, een wandeling maken, een spelletje spelen of erop uitgaan.

Ondersteunen van een mantelzorger, door in huis te komen en de mantelzorger een paar uur vrijaf te geven, of door gesprekspartner te zijn voor de mantelzorger.

Contact met weduwen en weduwnaars, aandacht voor iemand die zijn / haar partner heeft verloren.

Maatje Meer, samen op zoek gaan naar manieren om de sociale kring duurzaam uit te breiden. De cliënt enthousiast maken om nieuwe dingen te doen, zoals vrijwilligerswerk of lid worden van een club of vereniging.

Taalcoaching, met een cursist de Nederlandse taal oefenen. 

Wat kunnen wij u bieden?  

  • We zorgen voor een goede match. 
  • De inzet van een Maatje is gratis. Eventuele (reis)kosten worden wel door u vergoed. 
  • Wij begeleiden het Maatje en onderhouden contact.
  • Het Maatje komt bij u thuis, maximaal één dagdeel per week.
  • Het Maatje voert geen huishoudelijke taken en verpleegkundige handelingen uit.

 

Meer informatie of aanmelden voor het Krimpens Maatjesproject? 

Wilt u meer informatie of een Krimpens Maatje aanvragen? Neem dan contact op met de KrimpenWijzer en vraag naar Roos van Esch, Sociaal Werker binnen de KrimpenWijzer.

Tel: 0180-517 590 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30uur tot 17.00uur
E-mail: roosesch@krimpenwijzer.nl 

 

Netwerkversterking "Maatje Meer”

Wie een klein sociaal netwerk heeft, kan zich sneller eenzaam of buitengesloten voelen. Met een goed sociaal netwerk leven we gezonder, bereiken we meer en zijn we positiever over ons leven. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een “Maatje Meer” kan ondersteuning bieden bij het uitbreiden van uw sociale netwerk. U gaat samen opzoek met een speciaal opgeleide vrijwilliger naar manieren om de sociale kring duurzaam uit te breiden.

Contactpersoon: Sabine van Bruggen, E: sabinevanbruggen@krimpenwijzer.nl of M. 0637418353