Café van Toen en Nu

Een populaire activiteit in Krimpen aan den IJssel is het Café van Toen en Nu. Café van Toen en Nu is één van de vier ontmoetingsprojecten die met ondersteuning van de gemeente in het leven zijn geroepen. Het Café vindt de laatste donderdagochtend van elke maand plaats van 10.00 tot 12.00 uur in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Aan de hand van thema’s halen we herinneringen op, maar we bespreken ook het huidige leven. Was toen alles beter? Of brengt nu ook mooie dingen met zich mee?We delen het verleden en heden met elkaar, maar altijd op een gezellige en luchtige manier.

Zo deelt een verhalenverteller een verhaal over het thema, wat dikwijls verbonden is aan de  cultuurhistorie van de Krimpenerwaard en leveren de Historische Kring Krimpen en het Streekmuseum Krimpenerwaard ook een bijdrage. Het Streekmuseum beschikt over veel historisch materiaal wat wij bij onze thema’s kunnen en mogen gebruiken. De Historische Kring Krimpen zorgt regelmatig voor mooi historisch beelden met bijbehorende verhalen, verteld door een vrijwilliger van de HKK.
De thema’s in het eerste half jaar van 2019 zijn: De Barre Winter van 1963, Een vreemde vogel in Siberië (een lezing met foto's), Voor Anker! (over de schippers van Krimpen), Ik weet het! (pubquiz), De grote  verhuizing (verhuizen; nationaal en internationaal) en Midzomerfeest (eten, drinken en spelletjes).

Voor wie is het Café van Toen en Nu bedoeld? Voor iedereen die het leuk vindt mede-Krimpenaren te ontmoeten, herinneringen te delen, maar ook om kennis op te doen. Wilt u meer weten over het Café van Toen en Nu, neem dan gerust contact op met de Sociaal werker van de KrimpenWijzer, Erin de Vreede, 06-23909037