Vragen over opvoeding

De Landelijke Opvoedtelefoon is een advies- en informatielijn die je anoniem kunt bellen over alles wat met opvoeding te maken heeft. Ouders en andere opvoeders bellen met allerlei vragen: van eenvoudige zorgen waar een kort antwoord op mogelijk is tot ingewikkelde problemen die ouders met hun kinderen hebben. De medewerkers geven informatie, bieden een luisterend oor en geven praktische tips. Het telefoonnummer van de Opvoedtelefoon is 0900-821 22 05, ca. €0,44 per minuut. Ze zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Maandag-, dinsdag- en woensdagavond van 19.00 tot 21.30 uur. 

Voor opvoedvragen waarbij de levensovertuiging een rol speelt, is het raadzaam om (ook) een christelijke instelling te raadplegen, bijvoorbeeld het Christelijk Adviesbureau voor Ouders in Waddinxveen (tel. 0172- 210419; maandag- en dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur).

Help ff is er voor jongeren en ouders in Rotterdam-Rijnmond & Zuid-Holland Zuid. De medewerkers van Help ff zijn er voor je als je een steuntje in de rug kunt gebruiken of als je advies wilt bij lastige keuzes. Hij/zij luistert naar je en neemt je vraag of probleem altijd serieus. Samen zoeken jullie naar een goede oplossing. Je kunt contact opnemen als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over je financiën, er thuis vaak ruzie is of als je wordt gepest. Maar ook als je je als ouder zorgen maakt over je kind of als je het gevoel hebt dat je de opvoeding even niet meer aankan, kun je hierover veilig en vertrouwelijk praten via de chat.