Informatie over autisme

Informatie voor ouders/opvoeders met een zorgintensief kind

Ben je ouder van een zorgintensief kind ? Dan ben je een gewone opvoeder, maar dan wel met een pittige uitdaging. Dit merk je in het gezinsleven, aan je gevoelens en aan je verwachtingen van de toekomst. Daarom heeft de landelijke stichting opvoeden.nl gehoor gegeven aan de informatiebehoefte van zorgintensieve gezinnen.

Informatie over autisme

Er is op internet veel informatie beschikbaar, maar voor veel mensen is dit een zoektocht. De landelijke Coalitie vanuit autisme bekeken heeft op een drietal websites (zie hiernaast aan de rechterkant) de informatie overzichtelijk gemaakt.

 

Autisme netwerkcafe Krimpen

Het Autisme NetwerkCafé Krimpen, opgezet door ouders met kinderen met autisme, is een ontmoetingsplek voor (groot) ouders van kinderen met autisme. Het Autisme NetwerkCafé Krimpen heeft een nieuwe website: www.stichtingANCK.nl. Hier kunt u informatie over het café, de agenda, links en belangrijke nieuwsitems vinden. Ook zijn de kaarten voor de bijeenkomsten hier te bestellen. Het is de moeite waard om de website eens te bekijken.

 

Voor volwassenen met autisme worden er bijeenkomsten georganiseerd door Autisme Ontmoetingsplek Krimpen. Deze ontmoetingsplek is mede mogelijk geworden door het project 'Vanuit inwoners bekeken, een inclusieve samenleving' en opgezet door initiatiefnemers, beiden met autisme, Jaap Brand en Daan van Haaster.Kent u of bent u een volwassene met autisme of op zoek naar meer informatie ? Bezoek dan de website van stichting  ANCK. Wij zijn ook te vinden op Facebook.   

Naar een inclusieve samenleving

Krimpen aan den IJssel wil een inclusieve samenleving zijn. De gemeente werkt daarom samen met inwoners én betrokken organisaties aan een meer inclusieve samenleving. Wil je hier meer over weten kijk dan op www.krimpenaandenijssel.nl/Een-inclusieve-samenleving