Ik voel me buitengesloten

Wanneer je je buitengesloten voelt, is daar vaak een aanleiding voor. Bijvoorbeeld omdat de zorg voor een naaste je helemaal in beslag neemt of je door het wegvallen van een naaste, moeite hebt je eigen weg te vinden. Het kan ook zijn dat je verlegen bent of vervelende ervaringen hebt opgedaan in het contact met anderen bijvoorbeeld gepest en/of bewust buitengesloten worden. Psychische of lichamelijke problemen kunnen je eveneens weerhouden van contact met andere mensen.

Wil je met iemand te praten om de mogelijkheden te bespreken om weer mee te kunnen doen en erbij te horen? Neem dan contact op met KrimpenWijzer voor een gesprek bij jou thuis.

Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: contact opnemen met je huisarts of met iemand van de kerk. Zelf vrijwilligerswerk gaan doen kan ervoor zorgen dat je weer met anderen in aanraking komt. Bovendien geeft het een goed gevoel om iets voor een ander te betekenen. De vrijwilligers van het vrijwilligersloket in het gezondheidscentrum kunnen je informeren. Je kan je daar aanmelden als vrijwilliger om bijvoorbeeld taalles te geven aan anderstaligen maar je kan ook vragen of een vrijwilliger regelmatig bij je op bezoek kan komen. Jullie kunnen dan samen iets te ondernemen of gewoon een kopje koffie drinken en een spelletje te doen.

Wanneer je liever anoniem blijft en een luisterend oor zoekt, dan kan je contact opnemen met Sensoor. Sensoor is dag en nacht bereikbaar voor een persoonlijk gesprek op het telefoonnummer 0900 0767(€0,05 per minuut) of rechtstreeks  met 010-436 23 23. Chatten of mailen kan ook;