Meer leren durven (Vriendentraining) 8-12 jaar

Meer leren durven (Vriendentraining) 8-12 jaar

Uit onderzoek blijkt dat deze angsten bij één op de vier kinderen dagelijks terugkeren. Angstige kinderen kunnen een gebrek aan zelfvertrouwen hebben en zijn vaak te verlegen om sociaal contact te maken. Dit kan gepaard gaan met lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en buikpijn. Hierdoor zitten kinderen vaak slechter in hun vel en presteren ze minder goed op school.

Wat is 'Vrienden' ?

De training 'Vrienden' leert kinderen stapsgewijs om te gaan met situaties die stress en angst opleveren. Tijdens de training staan de volgende leerpunten centraal:

- Het herkennen van de eigen angst(en)

- Ontspanningstechnieken

- Positief leren denken

- Jezelf belonen

- Omgaan met moeilijke situaties

- Het leren inschakelen van het sociaal netwerk

Uit de praktijk blijkt dat de deelnemers dankzij de training bewuster worden van hun gedachten en lichaamssignalen. Met een uitgebreid stappenplan leren de deelnemers hun angsten te overwinnen. Hierdoor ontwikkelen ze onder andere meer zelfvertrouwen. De training bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur. Na iedere bijeenkomst krijgen de kinderen een opdracht mee naar huis en worden er ouderbijeenkomsten georganiseerd. Hier bespreken we op welke manier ouder(s)/verzorger(s) de kinderen kunnen ondersteunen.

 

 

 

Waar:

Locatie: Ontmoetingscentrum De Tuyter
Nachtegaalstraat 8
2922 VL Krimpen aan den IJssel


Toelichting Locatie:

Wanneer:

Toelichting dagen en tijden: De startdatum is nu nog niet bekend. Het is wel mogelijk om in te schrijven voor de volgende training.

Kosten:

er zijn geen kosten verbonden aan de training

Inschrijving:

Aanmelden voor de training kan via het inschrijfformulier op deze website, via het e-mailadres trainingen@krimpenwijzer.nl of telefonisch 0180-517590. Na inschrijving ontvangt u een ontvangstbevestiging.

Doelgroep:

kinderen 8 t/m 12 jaar

Doelgroep toelichting:

Inschrijven