Billy Boem

Billy Boem

Wat is de Billy Boem club?

Thema: stress/spanningen of bijvoorbeeld ziekte bij een familielid.

Je kind zich weer fijner en sterker laten voelen?! Deelname aan de Billy Boem club kan hierbij helpen! Billy Boem is een prettige en leuke groep voor kinderen van 8-12 jaar die extra steun kunnen gebruiken, omdat er thuis of in de omgeving sprake is van stress/spanningen. Voor veel kinderen is het fijn als ze in contact zijn met andere kinderen die in eenzelfde situatie zitten. Door middel van praten, voorgelezen verhalen, spel- en creativiteitsvormen leren de kinderen beter omgaan met moeilijke situaties. Ze leren dat ze niet de enige zijn, dat het niet door hen komt en ze leren hun eigen gevoelens herkennen en uiten.

Waarom is deze groep prettig en belangrijk voor een kind?

Wanneer het thuis of in de omgeving van een kind onrustig is, kan dit voor een kind lastiger zijn dan we denken. Ouders proberen problemen soms te verbergen, maar kinderen krijgen veel mee. Kinderen die langere tijd in een omgeving verkeren waarin sprake is van stress/spanningen, hebben een groter risico op problemen. Bijvoorbeeld problemen op het gebied van aangaan van vriendschappen met leeftijdsgenoten, erg somber of depressief worden, faalangst ontwikkelen of een zorg-rol op zich nemen waar ze nog niet aan toe zijn.

De groep bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1.5 uur per week. Ook voor ouders zijn er 3 ouderbijeenkomsten, waarbij wordt verteld wat we zoal doen in de groep.

 

 

Waar:

Locatie: De Tuyter
Nachtegaalstraat 8
2922 VL Krimpen aan den IJssel


Toelichting Locatie:

Wanneer:

Toelichting dagen en tijden: Start najaar 2020 bij voldoende aanmeldingen. De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1 1/2 uur die door Indigo worden georganiseerd. De trainingen worden organiseerd voor kinderen die woonachtig zijn in Krimpen a/d IJssel.

Kosten:

er zijn geen kosten verbonden aan de training

Doelgroep:

kinderen 8-12 jaar

Doelgroep toelichting:

Inschrijven