Welzijn Op Recept

KrimpenWijzer is samen met zorgverzekeraar VGZ, Zorggroep Krimpen en huisartsenpraktijk Zuid  gestart met de pilot Welzijn op recept gestart.

Klachten zoals vermoeidheid, pijn in de nek, maar ook stress, angst en somberheid hebben lang niet altijd een medische oorzaak. Vaak spelen onderliggende sociaal maatschappelijke problemen een rol, zoals het overlijden van een partner, het verlies van werk, eenzaamheid, etc.

Welzijn op Recept is een alternatief voor mensen met dit soort klachten (psychosociaal). De huisarts verwijst deze inwoners door naar een welzijnscoach van KrimpenWijzer. De welzijnscoach gaat met de inwoner aan de slag om het welbevinden te vergroten. Gezamenlijk wordt gezocht naar waar iemand (weer) blij van wordt, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een wandelclubje of het doen van vrijwilligerswerk.

Dit betekent dat zorg en welzijn nauw met elkaar samenwerken om samen de juiste (laagdrempelige) zorg te kunnen leveren aan onze inwoners: de inwoner en zijn/haar leven staat centraal.

Een mooie ontwikkeling!

 

Terug naar overzicht