Maak kennis met pleegzorg in onze regio

Op 10 december om 20.00 uur organiseren de gemeenten en pleegzorgaanbieders een online info-avond om geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met pleegzorg in de regio.Pleegzorg Rijnmond - Krimpen aan den IJssel

Wethouder Hugo van der Wal: Meer pleegouders nodig - te veel kinderen hebben nog weinig te vieren.

“Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien.”

Krimpen aan den IJssel 8 december 2020 - Vandaag trapt de gemeente Krimpen aan den IJssel met veertien andere gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond een gezamenlijke campagne af voor meer pleegouders. Samen met de aanbieders van pleegzorg zetten de gezamenlijke gemeenten zich in om nieuwe pleegouders te vinden die een veilige en stabiele thuissituatie mogelijk maken voor kwetsbare kinderen in de regio.

Zonder dit veilige thuis hebben deze kinderen geen basis om zich te kunnen ontwikkelen. Dat mogen we niet laten gebeuren, want alle kinderen verdienen een thuis waar zij zich veilig voelen en waar ze kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Daarom doet de Krimpen aan den IJssel een dringende oproep aan haar inwoners om hun hart en huis open te stellen voor het pleegouderschap.

Hugo van der Wal, wethouder jeugd “In deze feestmaand is er helaas voor nog teveel kinderen weinig te vieren. Het mooiste geschenk dat we deze kinderen kunnen geven, is een stabiel thuis met perspectief op een mooie toekomst. Dat wil je toch voor ieder kind? Ik zou het zo mooi vinden als we dat in [gemeente] met zijn allen tot stand brengen!”

Kinderen te lang in tijdelijke opvang

Momenteel zitten er veel kinderen in tijdelijke opvang die niet goed kunnen doorstromen. Door het gebrek aan pleegouders is het lastig de juiste match te maken voor een vaste plek en verblijven kinderen onnodig lang in een crisisopvang.

Gemeente Krimpen aan den IJssel

We zijn blij dat er in Krimpen aan den IJssel al veel pleegouders zijn. Maar helaas zijn er nog steeds kinderen die niet thuis op kunnen groeien. Voor hen zijn wij op zoek naar meer pleeggezinnen.

Hugo van der Wal, wethouder jeugd “Het is fijn dat we een beroep kunnen doen op pleegouders die in noodsituaties voor tijdelijke opvang zorgen, maar een kind heeft uiteindelijk een stabiele thuissituatie nodig. En als dat niet bij de eigen ouders kan, dan op een veilige plek bij pleegouders. Bij mensen die met liefdevolle aandacht een kind willen steunen en in staat stellen om juist die dingen te doen die voor anderen zo gewoon lijken: naar school gaan in je eigen omgeving, spelen met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt en lekker sporten. Een positief toekomstperspectief waarin een kind alle kans krijgt om veilig op te groeien. Pleegouders die crisisopvang doen houden het vaak lang vol, maar we moeten uitkijken dat we niet te veel van hen vragen.”

De gemeente Krimpen aan den IJssel is op zoek naar meer pleegouders om kinderen zo lang als nodig op te vangen. Daarnaast is er ook behoefte aan deeltijdpleegouders die kinderen af en toe een aantal nachten opvangen.

Pleegzorg gaat altijd door

Gelukkig kan pleegzorg in coronatijd gewoon doorgaan. De werving en voorbereiding van nieuwe pleegouders gaat via online bijeenkomsten, webinars en persoonlijke video gesprekken.

 

Online info-avond

Op donderdag 10 december 20.00 uur kun jij kennismaken met pleegzorg bij jou in de buurt. Je maakt kennis met pleegouders en pleegkinderen en we leggen uit hoe je pleegouder wordt en welke kinderen jij een kans kunt bieden op een toekomst met minder zorgen. Medewerkers van pleegzorgorganisaties uit de regio staan via een live chat klaar om antwoord te geven op al je vragen.

Wil jij erbij zijn? Stuur een e-mail naar info@jeugdhulprijnmond.nl en meld je aan!

Terug naar overzicht