Informatieve bijeenkomst Pleegzorg Krimpen aan den IJssel 7 september

De vraag naar pleegzorg is in de afgelopen jaren flink gestegen. Om ervoor te zorgen dat er voor alle kinderen die dat nodig hebben een goede en fijne plek is, is FlexusJeugdplein dringend op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. Gezinnen die voor korte of lange tijd de verzorging van een jong kind op zich willen nemen of het een uitdaging vinden om een puber te begeleiden naar zelfstandigheid. Soms is een aantal dag(del)en per maand al voldoende om een kind en zijn ouders weer wat lucht te geven.  

 

Pleegmoeder Mariska: “Het is geweldig als je een stabiel en liefdevol plekje kunt bieden aan een kind die dat hard nodig heeft.”

 

In principe kan iedereen die ouder is dan 21 jaar pleegouder worden, ongeacht de burgerlijke staat, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie of financiële situatie. Het allerbelangrijkste is dat pleegouders een kind structuur, warmte en veiligheid kunnen bieden.

 

Op donderdagavond 7 september organiseren wij een vrijblijvende informatieve bijeenkomst voor mensen die meer willen weten over pleegouderschap. Deze bijeenkomst is in Ontmoetingscentrum De Tuyter, Nachtegaalstraat 8, 2922 VL  in Krimpen aan den IJssel. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30, inloop vanaf 19.15.

 

Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst, via werving@flexusjeugdplein.nl of telefonisch via 010 22 11 999. Wilt u nu alvast iets meer weten over pleegzorg? Ga dan naar www.flexusjeugdplein.nl en klik op Pleegzorg.

 

Kom en ontdek de pleegouder in uzelf! 


Terug naar overzicht