Gezocht Ambassadeurs Mantelzorg

         

AMBASSADEURS MANTELZORG GEZOCHT

KrimpenWijzer zoekt vrijwillige ambassadeurs die het leuk vinden om over het thema mantelzorg in Krimpen aan den IJssel mee te denken.

Heb je hart voor mantelzorgers in Krimpen aan den IJssel en wil je meer bekendheid en erkenning geven aan mantelzorg? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie ben jij?
Je bent mantelzorger of mantelzorger geweest of je hebt zelf mantelzorg. Je kijkt graag verder dan alleen je eigen situatie. Je kunt en wilt actief meewerken om mantelzorg en de erkenning zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. Je vindt het interessant om samen met anderen mee te denken over thema’s die voor alle mantelzorgers belangrijk zijn.

Wie zoeken wij?
KrimpenWijzer komt graag in contact met mantelzorgers of zorgvragers zoals jij om te horen wat jou bezighoudt. We vinden jouw mening en kijk op mantelzorg belangrijk. Ook horen we graag hoe je de ondersteuning aan mantelzorgers ervaart.

Mantelzorg kent vele vormen en doelgroepen. Daarom zijn wij op zoek naar diverse mantelzorgers.  Zoals bijvoorbeeld een mantelzorger met een migratie-achtergrond of een mantelzorger van een kind, ouder of partner, werkend of niet werkend. 

 


Waarom is jouw inzet belangrijk?
• Met jouw inzet komt er meer bekendheid en begrip voor mantelzorgers en hun zorgvragers en naasten.
• Het Steunpunt Mantelzorg in Krimpen aan den IJssel krijgt meer aandacht.
• Het is belangrijk voor ons om jouw verhalen vanuit persoonlijke ervaring en kennis te horen.

Wat zijn je werkzaamheden?
• Als ambassadeur sta je onder begeleiding van de coördinator Steunpunt Mantelzorg.  Samen met je collega’s kom je 4x per jaar bijeen voor een digitaal of fysiek overleg van 1,5 tot 2 uur.
• Je vertegenwoordigt KrimpenWijzer bij bijvoorbeeld activiteiten en evenementen voor mantelzorgers. Je verstrekt  informatie over mantelzorg. Dit doe je samen met je collega-ambassadeurs.
• Als vrijwilliger kun je deelnemen aan de vrijwilligersacademie en het jaarlijkse vrijwilligersfeest.

Als ambassadeur krijg je een vrijwilligerscontract vanuit de moederorganisatie ContourdeTwern. Je staat achter de gedragscode. Wij vragen jou om een VOG verklaring.

Mogen wij je verwelkomen?
Lijkt het je leuk om mantelzorgambassadeur te worden?  En heb je een proactieve houding en tijd om je hiervoor in te zetten? Neem dan contact op met de coördinator van Steunpunt Mantelzorg via telefoonnummer 0180 – 51 75 90. Je kunt ook een e-mail sturen aan mantelzorg@krimpenwijzer.nl.

 

 

Terug naar overzicht